Aby naše stránky správne fungovali, je potrebné mať povolené Cookies.
0 ks  0,00 €
prihlásenie
 +421 948 451 133
  /  
ružové víno
  /  
cuvée

ružové cuvée loader

Vinár môže vytvoriť úžasný chuťový profil zmiešaním (kupážou) vín z rôznych sudov, vinohradníckych parciel alebo odrôd hrozna. Počas posledných niekoľkých storočí sme sa naučili, že rôzne odrody hrozna sú zvyčajne najlepšie vinifikovateľné (t. j. je z nich vyrobené víno) oddelene a potom neskôr zmiešané. V dávnych dobách sa hrozno zbieralo a vinifikovalo spolu. (Dnes je jedným z mála vín, ktoré sa takto vyrába Portské.) Potom, čo je víno bezpečne uložené v sudoch (alebo tankoch), je čas vytvoriť zmes - cuvée alebo kupáž. V tomto momente je ťažké použiť čuch, kvôli intenzívnym kvasinkovým arómam, vinári sa skôr spoliehajú na chuť a textúru.Trvá niekoľko rokov (ak nie celý život) zvládnuť umenie miešania - kupáže. Veľkí vinári často používajú kombináciu technickej analýzy a ochutnávania. Niektoré zmesi prechádzajú iteračným procesom päťdesiatich alebo aj viac pokusov, kým sa nevytvorí dokonalý „recept“.
  filtrovať  
Automatické odhlásenie
Dlhá nečinnosť
OK
Vinotéka
Pridali ste vína do Vinotéky
OK